Første test i Norge: – Elbilene er ikke i nærheten

August 6, 2023

Det er ikke ofte muligheten dukker opp, men nå skjer det. Vi i Broom har fått invitasjon til å teste Mercedes-AMG GT R Pro, for første gang i Norge.

Dette er fremdeles én av de heftigste modellene til Mercedes i dag, her på norske skilter.

Totalt er det kun bygget 750 eksemplarer, fire av disse har funnet veien til Norge.

De aller fleste står trygt og godt inne i en varm garasje, eller bilbutikk. Men så hender det en sjelden gang, at AMGs monstermaskin tas med ut på veien.

Se vårt unike møte når vi tester bilen øverst i saken.

SJELDEN: Etter lanseringen i 2019 måtte den norske importøren søke om å få to biler til landet. Nå finnes det fire eksemplarer, etter det Broom erfarer.

Skrekkblandet fryd
I dag er en slik dag. Og vi skal ikke bare få kjøre den på veien. Kjetil Grydeland, som eier bilen, er gal nok til å invitere oss til Rudskogen.

Bilen er en 2019-modell som har rullet 21.000 kilometer. Den er også til salgs for 3.450.000 kroner.

Men hva er det du egentlig får for den prisen? Ikke bare en brutal sportsbil som fungerer ypperlig i hverdagen. GT R Pro er utviklet for å levere sylskarpt på bane også.

Faktisk henter bilen flere komponenter direkte fra AMGs GT3- og GT4-biler. Råskinnet er også den tredje raskeste gateregisterte Mercedes-modellen gjennom tidene på Nürburgring, kun slått av GT Black Series og ekstreme AMG ONE.

Det er med litt skrekkblandet fryd jeg setter meg bak rattet i bilen som faktisk er uerstattelig. Produksjonen av bilen er for lengst i mål – og det skal aldri lages flere.

Tesla overrasker på bane – her bikker vi 300 km/t i familiebilen

Elbilene er ikke i nærheten
Når du starter bilen blir du møtt med et tydelig snerr, etterfulgt av dyp brumling på tomgang.

Den håndbygde 4-liters V8-motoren leverer 585 hestekrefter og 700 Nm – rett på bakhjulene!

– Nå er det et par feite Porscher utpå banen. Jeg håper du kjører fra dem, smiler Grydeland i det jeg lukker døra og setter bilen i gir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *